martes, 15 de noviembre de 2016

Informació per configurar servidor DNS primari amb màquines virtuals

He configurat dos màquines virtuals i a la que fa de server li he configurat un servidor DNS (Domain Name Server) per a que treballe amb la xarxa interna.

Primerament he intentat configurar bind9 seguint aquest manual, però al configurar tot m'he donat conte de que no funciona tal vegada perquè la guia és antiga front a la versió actual d'aquest programa.

He buscat altra guia i he trobat aquesta altra guia que pertany a: Grup d'usuaris de Programari Lliure de Tarragona.

Un cop he tingut les dos màquines comunicades mitjançant aquest software DNS, me'n he adonat que cal configurar manualment el fitxer del sistema anomenat resolv.conf. Però que aquest fitxer és escrit per el sistema operatiu i per tant no conserva els canvis.

He tornat a mirar per Internet com solventar el problema i he trobat que als repositoris tenim una aplicació amb el mateix nom casualment.

Ara seguint les indicacions que podeu trobar a aquest enllaç a la secció El programa resolvconf on ens indica perfectament els passos a seguir per a que la configuració del nameserver siga permanent.

Que simplement cal instal·lar el paquet resolvconf (aptitude install resolvconf). Posteriorment afegir el nameserver al fitxer /etc/network/interfaces una entrada (dns-nameservers 127.0.0.1).
Un cop hem fet açò podem reiniciar la màquina i observar si al fitxer /etc/resolv.conf el sistema apunta aquesta adreça.